Er waren al een aantal foto’s en specificaties uitgelekt van het nieuwe vlaggenschip van LG, de LG Optimus G. LG heeft er daarom voor gekozen om de nieuwe smartphone nu officieel te bevestigen. Het toestel zal volgende maand worden uitgebracht in Zuid-Korea, andere landen volgen later.

Naast de eerder gelekte specificaties die dankzij Qualcomm bevestigd werden, heeft LG dit nu ook gedaan. De LG Optimus G krijgt een 4,7 inch True HD IPS scherm met een resolutie van 1280×768 en wordt aangedreven door een Snapdragon S4 Pro APQ8064 quad-core processor met een kloksnelheid van 1,5 GHZ, 2GB RAM-geheugen en een accu van 2100 mAh. Verder is er een een 13-megapixel camera aanwezig en draait het toestel op Android-versie 4.0, Ice Cream Sandwich.

LG laat met nadruk weten dat het scherm van de Optimus G niet zomaar een scherm is, dit scherm bevat namelijk de nieuwste "in-cell technologie" hierdoor is de Optimus G een stuk dunner omdat het scherm minder ruimte in beslag neemt. Wanneer het toestel in Nederland beschikbaar komt is nog niet bekendgemaakt.