Philips komt met een aantal nieuwe monitoren op de markt die deze week tijdens de IFA zijn te bewonderen, onder andere een 3D-scherm waarbij geen bril nodig is en een 29-inch AH-IPS monitor.

Philips introduceert tijdens de IFA een nieuwe 29-inch UltraWide AH-IPS monitor met een WQHD schermresolutie van 2560 x 1080 pixels. Dat komt neer op een aspect-ratio van 21:9, een ultrabreed scherm met Multiview functie. De monitor is tevens uitgerust met ingebouwde USB 3.0 aansluitingen en stereo speakers.


Ook komt Philips met een 27-inch PLS monitor, deze bevat wederom een WQHD schermresolutie van 2560 x 1440 pixels en bevat naast Multiview en USB 3.0-aansluitingen ook nog een ingebouwde 2 Megapixel camera.

Het kleinste model dat Philips op de IFA laat zien is een 23-inch IPS monitor, deze monitor komt met Smart MHL-ondersteuning. Dit stelt gebruikers in staat om draadloos vanaf een Android-smartphone foto’s en video’s te streamen en te bekijken op de monitor. Ook is MHL geschikt om spelletjes te spelen.

Philips zet ook nog steeds in op nieuwe 3D-technologie, dat blijkt ook uit een tweetal nieuwe Philips monitoren. De eerste Philips 3D-monitor is de GIOCO, een 27-inch 3D-monitor. Deze monitor is de eerste die wordt geleverd met Philip’s Ambiglow-technologie, deze zorgt ervoor dat LED-verlichting bijpassende kleuren op de wand achter de monitor projecteert, net zoals Ambilight dat bij de Philips-televisies doet.

Tot slot brengt Philips nog een 3D-monitor uit, deze kan echter zonder 3D-bril bekeken worden, deze zogenoemde autostereocopische 3D-monitor bevat een IPS-scherm dat beschikt over een HD-resolutie dat trilvrije beelden oplevert. Meer informatie over deze schermen volgt later deze week.