1 min

Toshiba is al enkele jaren bezig met het maken van externe harde schijven, maar komt nu met een iets bijzonderder apparaat. Het gaat om de Toshiba Canvio Personal Cloud, waarbij het bijzondere element is dat deze samen kan werken met verschillende applicaties.

De Toshiba Canvio Personal Cloud is de eerste NAS (network-attached storage) die Toshiba op de markt brengt. Wat interessant is aan deze schijf is dat er met behulp van verscheidene applicaties bestanden geüpload kunnen worden naar het apparaat. Deze bestanden zijn vervolgens op afstand te openen. Het gebruik van de Canvio Personal Cloud is daarmee niet gelimiteerd tot de PC, maar het systeem is ook beschikbaar voor iOS en Android. De applicaties zijn bedoeld om muziek, foto’s, video’s, en documenten te uploaden. Alle geüploade data is te doorzoeken op bijvoorbeeld datum van upload, dit is mogelijk door speciale filters in te stellen.

De Toshiba Canvio Personal Cloud komt in een uitvoering met 2 of 3 TB opslagruimte uit. De NAS zal in de loop van september op de markt komen voor een minimum prijs van 220 dollar voor de 2 TB-versie en tot 250 dollar voor de 3 TB-versie.