2min

Tags in dit artikel

,

Lenovo heeft een nieuwe maar vooral ook unieke All-in-One gepresenteerd op de IFA. Deze nieuwe All-in-One is een upgrade van het al bestaande IdeaCentra A720 model. In plaats van Windows 7 beschikt deze nieuwe versie over Windows 8 en een IPS-touchscreen dat tot wel tien vingers tegelijk ondersteund.

De IdeaCentre A720 had nog geen IPS-scherm en het is meteen duidelijk dat Lenovo daarmee een goede upgrade in handen heeft. Ook Windows 8 is natuurlijk veel geschikter voor het touchscreen van de A520 dan Windows 7. De nieuwe IdeaCentre A520 heeft een 23-inch IPS-scherm, is 2 centimeter dik en heeft een resolutie van 1920 x 1080.

Het scherm van de A520 kan helemaal worden platgevouwen zodat deze horizontaal komt te liggen, net als de tafel of bureau waar die op staat. Op dit moment is daar nog niet zoveel reden toe maar in de toekomst als Windows 8 gesetteld is zullen er voldoende applicaties zijn die hiervoor uitermate geschikt zijn. Wat te denken van bordspellen als Monopoly, Ganzenbord of zelfs mens erger je niet.

Als we naar de specificaties van de A520 kijken zien we standaard een Intel Core i3-3110M processor (Ivy Bridge), maar deze is optioneel te upgraden naar een quad-core Intel Core i7-3820QM processor. Verder kan er gekozen worden voor maximaal 8 GB aan RAM-geheugen en een 1TB harde schijf, een Geforce 615 grafische kaart en een Blu-ray speler. De A520 zal vanaf eind oktober verkrijgbaar zijn met een prijs vanaf 1000 dollar.