We komen steeds dichter bij de lancering van Windows 8, Microsoft heeft nu een laatste duwtje gegeven aan de Windows Store van het besturingssysteem. Ontwikkelaars in 82 additionele landen, inclusief Nederland, hebben nu toegang tot de Windows Store gekregen.

Door de toevoeging van deze landen staat het totaal nu op 120 landen. In deze landen zijn ontwikkelaars vrij om applicaties te publiceren voor het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Naast de toegang voor meerdere landen heeft Microsoft ook een aantal extra subscripties toegevoegd, bepaalde MSDN-leden krijgen één jaar lang een gratis Windows Store ontwikkelaars account. Studenten kunnen gebruik maken van het Dreamspark-programma, individuele ontwikkelaars kunnen een abbonement kopen voor 37 euro per jaar en bedrijven kunnen een BizSpark-abonnement nemen voor 75 euro per jaar.

Met de lancering van Windows 8 op 26 oktober begint de tijd te dringen voor ontwikkelaars om er vanaf het begin af aan bij te zijn. Die mogelijkheid is er nu ook voor Nederlandse bedrijven.