De Windows 8 Store, waarin applicaties voor Windows 8 kunnen worden gedownload en gekocht is deze week flink gegroeid. Waar de teller van het aantal applicaties vorige week nog op 5563 applicaties stond is deze nu opgelopen naar 7873 applicaties wereldwijd. Dat is zeker niet slecht voor een besturingssysteem dat morgen pas officieel verschijnt.

Van de 7873 applicaties op dit moment aanwezig in de Windows 8 Store bestaat 88 procent (6964 applicaties) uit gratis applicaties. Het aantal applicaties dat per dag wordt toegevoegd neemt ook steeds verder toe. Van dinsdag op woensdag werden er 459 nieuwe applicaties toegevoegd aan de Windows 8 Store. Verwacht wordt dat er vandaag tijdens het lanceringsevenement nog een groot aantal applicaties aangekondigd zullen worden.

Overigens zijn vrijwel alle applicaties beschikbaar voor zowel 32- als 64 bit systemen, ook zijn de meeste applicaties geschikt voor RT-systemen. Slechts 2 applicaties zijn momenteel alleen gericht op Windows RT (ARM) en 31 applicaties zijn alleen geschikt voor Windows 8 64 bit. Tot slot is 6 procent van alle applicaties op dit moment niet geschikt Windows RT (ARM), maar dit percentage zou lager kunnen worden nadat ontwikkelaars eindelijk kunnen beginnen met het testen op Windows RT systemen.