1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Versie 1.0 van Open WebOS is gisteren uitgebracht. Nieuw in deze versie is de ondersteuning van het Enyo 2-framework.

"Vandaag is een geweldige dag voor Open webOS. We hebben onze aanvankelijke roadmap voltooid en lanceren Open webOS 1.0 op tijd, zoals beloofd", zo valt te lezen op het blog van het project.

Klanten met een webOS-telefoon hebben echter weinig aan deze nieuwe versie. Toestellen uitgebracht met webOS worden namelijk niet ondersteund. Echter, nu dat de code compleet open source is, is het mogelijk dat de software toch naar ook die smartphones geport zal worden. HP zal daar echter geen tijd in steken en laat het over aan de hardwarefabrikaten en de community. Wel heeft het bedrijf een speciale versie van het mobile OS uitgebracht die geport kan worden, de zogenaamde OpenEmbedded-versie.

HP liet in een demonstratievideo een TouchSmart-all-in-one-pc zien die een port van het OS draaide. Het bedrijf liet weten dat het maken van deze port slechts een paar dagen duurde en dat, hoewel de prestaties niet optimaal zijn, deze zo verbeterd kunnen worden.

De ontwikkeling van Open webOS gaat ondertussen gewoon door. "We verwachten meer Open webOS-aankondigingen in de toekomst", zo laat HP weten. De ontwikkeling van webOS zal overigens voortaan verlopen via het bedrijf Gram: een speciaal opgericht bedrijf om daarmee door te gaan.