1 min

Het Chinese Lenovo heeft een nieuwe hybride tablet uit de doeken gedaan. De tablet wordt voorzien van Windows 8 en krijgt de naam IdeaTab Lynx.

De IdeaTab Lynx krijgt een scherm van 11.6 inch en er wordt ook een dockingstation gelanceerd, waarmee het apparaat omgetoverd kan worden tot een volwaardige laptop. Dit concept zorgt voor hybride tablets. Het IPS-beeldscherm heeft een resolutie van 1366 bij 768 pixels. Er is 2 GB werkgeheugen en er kan gekozen worden uit 32 of 64 GB opslagruimte. De tablet weegt 635 gram en wordt aangedreven door een Cloverview Intel Atom-dualcore processor die draait op een kloksnelheid van 1.8 GHz. De aanwezigheid van deze processor betekent dat het apparaat backward compatible is en dus in staat zal zijn om x86-applicaties te draaien.

Zowel in de tablet als in het dockingstation bevindt zich een batterij, wanneer de tablet in het dockingstation is geplaatst, wordt eerst de batterij in het dockingstation gebruikt voor stroomvoorziening. Lenovo geeft aan dat de IdeaTab Lynx 16 uur mee zal gaan zonder op te laden. Dat geldt echter alleen als gebruik wordt gemaakt van het dockingstation. De tablet heeft een micro USB-, micro HDMI- en micro SD-ingang.

De Lenovo IdeaTab Lynx komt op 26 oktober beschikbaar, tegen een prijs van 599 dollar, voor 149 dollar extra is het dockingstation te verkrijgen.