Lenovo heeft zijn eerste Windows 8 tablet getoond, de Lenovo ThinkPad Tablet 2. De tablet is slechts 9.8mm dik en zal gaan draaien op Windows 8 Pro en is gericht op de zakelijke markt. Lenovo kiest dus niet voor het speciaal voor tablets ontwikkelde Windows 8 RT.

Lenovo zegt actief samen te hebben gewerkt met Intel en Microsoft om deze 10 inch tablet mogelijk te maken. De tablet zal dan ook worden aangedreven door een Intel Atom processor en niet door een ARM-chip.

De ThinkPad Tablet 2 komt in verschillende varianten op de markt, om te beginnen alleen met WiFi maar 3G en 4G versies staan ook op de planning. De tablet biedt ondersteuning voor invoer via een pennetje maar ook via de vingers. Verder zullen er optioneel ook docks en een toetsenbord beschikbaar komen.

Het 10.1 inch scherm krijgt een schermresolutie van 1366 x 768 pixels. Volgens Lenovo zal de batterij 10 uur mee gaan, iets wat opmerkelijk te noemen is aangezien het apparaat slechts 9.8mm dik is en gebruik maakt van een Intel-processor. Intel probeert al jarenlang voet aan de grond te krijgen in de mobiele markt maar hun chips bleken steeds niet energiezuinig genoeg, mogelijk is Windows 8 de tweede kans waar Intel op heeft gewacht.

Lenovo presenteerde de nieuwe ThinkPad Tablet 2 op een evenement in New York. Hoe duur de tablet gaat worden heeft Lenovo nog niet bekendgemaakt. De tablet zal verkocht gaan worden vanaf eind oktober wanneer Windows 8 officieel wordt gelanceerd.