Afbeeldingen van Huawei’s eerste Windows Phone 8 smartphone zijn op internet opgedoken, een gebruiker van de Chinese website Weibo plaatste een aantal foto’s waarop de smartphone van een aantal kanten is te bewonderen.

De afbeeldingen van de Ascend W1 laten een toestel zien met een blauwe achterkant en een zwarte voorkant. Zowel aan de voorkant als aan de achterkant is een stukje afgeplakt, hier is normaliter de merknaam van het toestel te vinden. Wel is aan de onderzijde van de telefoon het Windows Phone 8 merk te vinden. De smartphone heeft in zijn huidige vorm veel weg van de Nokia Lumia’s en hiermee gaat Huawei dezelfde kant op als Nokia en HTC, die recent ook gekleurde toestellen lanceerde.

Zh__en, de persoon die de afbeeldingen op Weibo publiceerde bracht naast de afbeeldingen ook de specificaties naar buiten, deze zijn volgens hem, een 4 inch WVGA scherm, een 1,2 GHz dual-core processor, een 400 MHz GPU, 512 MB aan werkgeheugen, 4 GB aan opslagcapaciteit, een 5 Megapixel camera aan de achterzijde, een VGA camera aan de voorzijde en een 2000 mAh batterij. Het toestel zal naar verluidt in dezelfde kleurenschema’s op de markt komen als de Lumia telefoons van Nokia.