Huawei Italië heeft op de Facebook-pagina een afbeelding geplaatst van een nieuw toestel. In de afbeelding is duidelijk te zien dat de smartphone zich onder water bevindt, wat logisch gezien zou verklaren dat het toestel waterdicht zal zijn. Daarnaast is ook uit de afbeelding op te maken dat het gaat om een Windows Phone-toestel.

Het gaat waarschijnlijk om de opvolger van de Ascend W1 (review), de Huawei Ascend W2. De Ascend W1 is een goedkoop Windows Phone-toestel.

De Huawei Ascend W2 is volgens de laatste geruchten slechts 7,7 millimeter dik en beschikt over een 4,3 inch HD-scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. De W2 zou worden aangedreven door een dual-core Snapdragon S4-processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz, in combinatie met 1GB aan werkgeheugen en 16GB opslagcapaciteit. Tot slot zou er een 8 megapixel camera aanwezig zijn op het toestel.

De afbeelding van Huawei heeft overigens wel veel weg van het marketingmateriaal van Sony. Het Japanse bedrijf gebruikte voor de Xperia Z (review) soortgelijke afbeeldingen om het toestel te promoten. We gaan er vanuit dat Huawei hiermee wil aantonen dat het toestel waterdicht is, net zoals bij de Xperia Z het geval is.

De verwachting is dat het toestel later deze maand officieel wordt gepresenteerd.