1 min

Het gaat Samsung voor de wind. De Galaxy S III gooit hoge ogen qua verkopen en de Note II lijkt hetzelfde te gaan doen. Echter, als technologiebedrijf moet je aan de weg blijven timmeren, want voor je het weet loop je niet meer vooraan mee. Er gaan daarom nu al weer geruchten over de volgende smartphone uit de Galaxy S-reeks, welke naar verluidt wordt voorzien van een 28nm quadcore ARM 15-processor.

Nieuwe geruchten over de Samsung Galaxy S IV leven op, dit keer over de mogelijke processor waar de volgende generatie Galaxy S-smartphone vermoedelijk gebruik van gaat maken. Volgens geruchten, afkomstig uit Zuid-Korea, zou deze processor een 28nm quadcore ARM15-processor zijn. Dit zou de ‘Adonis’ SoC-chip kunnen betreffen. Deze krachtbron komt overeen met de specificaties van de vermoedelijke Galaxy S IV-processor.

Wanneer de nieuwe generatie Galaxy S-smartphone op de markt zou gaan verschijnen is nog niet officieel door Samsung bevestigd, maar met de aanname dat de processor begin 2013 in productie gaat, zou het volgens Redmond Pie mogelijk kunnen zijn dat we rond mei 2013 de Samsung Galaxy S IV op de markt zien verschijnen. Dit zou betekenen dat Samsung zich houdt aan zijn traditie om jaarlijks één vlaggenschip uit te brengen. Eerder werd aangenomen dat Samsung het tempo zou willen opvoeren, om het Apple moeilijker te maken, maar dit lijkt vooralsnog niet het geval.