1 min

Kort nadat Apple naar buiten trad met de aankondiging van de iPhone 5, bevestigde Samsung al dat er gewerkt werd aan de Samsung Galaxy S IV. Nu lijkt het er op dat Samsung zich klaar maakt voor een demonstratie, tijdens het CES 2013-evenement.

Bronnen van een Koreaanse krant laten weten dat Samsung zijn nieuwe Galaxy-smartphone wil gaan tonen op CES 2013. Dit evenement zal plaatsvinden van 8 tot 11 januari. De smartphone zou onder andere een Full HD Super AMOLED-scherm van 4,99 inch bevatten. Het scherm zou een pixeldichtheid van 441 ppi hebben en bovendien "erg dun" zijn.

Naast bovengenoemde specificaties die nu "bevestigd" zouden zijn door de bronnen van de krant, zou de telefoon volgens eerdere geruchten een Adonis Exynos 5400-chipset bevatten en draait deze verder op een Cortex A15-processor met een kloksnelheid van 2 GHz. Verder bevat de telefoon een 2500 mAh-batterij, Bluetooth-, NFC- en WiFi-connectiviteit, microUSB-aansluiting en wordt geleverd met het Android 4.2 Jelly Bean-besturingssysteem.