Gebruikers melden de eerste problemen met het onlangs gelanceerde Windows Phone 8. Zowel HTC- als Nokia-smartphones met Windows Phone 8 lijken te kampen met onder andere een herstart op willekeurige momenten.

Op het moment van schrijven is op WPCentral op een forumbericht inmiddels al 143 keer gereageerd door mensen die problemen hebben met willekeurige herstartende HTC 8X-telefoons. Microsoft’s eigen ondersteuningsforum loopt intussen ook vol met klachten over het probleem.

Naast HTC-gebruikers komen de klachten van vastlopende en herstartende Lumia-telefoons ook al binnen, daarnaast zou ook een korte batterijduur een groot probleem zijn. Op het ondersteuningsforum van Nokia lieten een aantal gebruikers weten dat zij in de hoop deze problemen op te lossen, gebruik maakten van de optie om het apparaat leeg te gooien en te resetten. Dit leidde uiteindelijk tot een ongewenst resultaat, een aantal apparaten wil nu niet meer verder opstarten dan het Nokia startscherm.

Microsoft heeft tot op heden nog niets naar buiten gebracht over het probleem en de eventuele oorzaak of oplossing ervan.