1 min

Eerder deze maand schreven we al over de klachten van gebruikers van Windows Phone 8 smartphones, zowel HTC als Nokia-smartphones uitgerust met Windows Phone 8 kampte met herstartende en vastlopende smartphones. Microsoft stelt het probleem inmiddels te hebben vastgesteld en komt in december met een oplossing in de vorm van een software-update.

Microsoft bracht gisteren duidelijkheid over de klachten omtrent herstartende Windows Phone 8 toestellen en stelde, "We onderzoeken momenteel de klachten over herstartende telefoons en hebben samen met onze partners al een oorzaak gevonden.". Verder liet het bedrijf weten: "We werken aan een update die we in december over-the-air willen verspreiden". Dit betekent dat gebruikers de update via het internet ontvangen en de update eenvoudig kunnen installeren, zonder dat de smartphone eerst aan de pc moet worden gekoppeld.

Over de exacte oorzaak van het probleem wilde Microsoft niets kwijt, ook willen zij niets kwijt of dit probleem zich voordoet bij alle Windows Phone 8 toestellen of alleen bij enkele.