1 min

Vorige week stond het internet nog bol met geruchten dat de nieuwe iMacs van Apple de beloofde lanceerdatum niet gingen halen. De originele lanceringen die voor dit jaar gepland stonden, zouden niet gehaald kunnen worden. Apple laat weten dat dit geruchten onjuist zijn en dat de nieuwe iMacs voor het einde van het jaar te koop zijn.

Met de aankondiging van de nieuwe iMacs in oktober van dit jaar werd bekend dat het 21.5 inch model in november gelanceerd zou worden, het 27 inch model zou volgen in december. Geruchten deden de ronde dat deze lanceerdata niet gehaald zouden worden en dat de nieuwe iMacs pas in het nieuwe jaar op de markt zouden komen. Apple liet weten dat dit gerucht niet waar is: Het bedrijf zou zelfs al zijn begonnen met het verschepen van de 21.5 inch iMacs naar distributiecentra in de Verenigde Staten.

Het 27 inch-model staat nog steeds in de planning voor december, toch is het niet ondenkbaar dat het overgrote deel van de mogelijke klanten van de nieuwe 21.5 inch iMacs deze pas in december kunnen bemachtigen, wanneer de 27 inch variant ook zal lanceren. Dit naar aanleiding van een stelling van CEO Tim Cook, waarin hij meldt dat er een significant tekort zal zijn aan onderdelen en tijd voor het in elkaar schroeven van de iMacs.