Apple gaat dit jaar mogelijk een touchscreen-model van zijn all-in-one iMac introduceren. Het nieuwe model zou een 22-inch scherm hebben en naast de huidige 21- en 27-inchmodellen aangeboden worden.

Volgens het Taiwanese DigiTimes heeft Apple de aanraakgevoelige panelen voor de nieuwe iMac besteld bij het in Taiwan gevestigde Sintek Photronic, dat vooralsnog alleen schermen van 2.8 tot 12 inch produceert. De productie van de nieuwe iMac zelf zou de Mac-fabrikant uitbesteedt hebben aan Quanta.

Mac-computers draaien op het Mac OS X-besturingssysteem, maar vooralsnog is er geen versie die uitgebreide ondersteuning voor touchscreens heeft. Apples iPhone-besturingssysteem daarentegen heeft deze ondersteuning wel. Het lijkt echter onwaarschijnlijk, dat het bedrijf een besturingssysteem dat bedoeld is voor mobiele apparaten, met een desktopcomputer mee zal gaan leveren.

Berichten over de touchscreen-iMac komen boven water, terwijl eigenlijk alle ogen gericht zijn op de Apple-tablet, die Apple naar verwachting eind deze maand zal gaan introduceren. Het gerucht gaat dat deze tablet zal gaan draaien op de vierde versie van het iPhone OS, dat mogelijk eveneens eind deze maand geïntroduceerd zal worden.

Apple heeft de iMac-lijn kortgeleden nog van een upgrade voorzien. In oktober haalde Apple de 20-, 21- en 24-inchmodellen uit zijn assortiment en introduceerde daarvoor in de plaats een vernieuwde lijn bestaande uit 21,5- en 27-inchmodellen met nieuwe LED-backlitschermen en betere hardware.