2min

Het nieuwste mobiele platform van Microsoft, Windows Phone 8, beschikt over Internet Explorer Mobile 10. Hoewel de reputatie van deze browser in het verleden niet erg goed was, geven critici nu wel aan dat de browser sterk verbeterd is. Op de Windows Phone-blog leggen Microsoft-medewerkers uit waarom ze bepaalde keuzes hebben gemaakt voor de interface en het ontwerp van de browser.

Als eerste verantwoordt Microsoft de keuze om een gedeelte van het menu achter een knop te hangen. Hier is voor gekozen zodat er meer van de webpagina getoond kan worden. De knop links onderin fungeert standaard als Vernieuw-knop, maar kan ook gebruikt worden voor het tonen van tabbladen of het tonen van favorieten. Ook het zoeken op een pagina is weer terug, nadat het werd weggelaten in Windows Phone 7.5.

Daarbij beschikt IE10 nu ook over meer manieren om content te delen via Microsoft’s Smartglass-app naar een Xbox 360 en het delen van links via NFC, door apparaten tegen elkaar aan te houden. Als laatste belangrijke features, die IE10 volgens de Microsoft-gelederen onderscheidt van de concurrentie, gaat de blog in op de SmartScreen-filter die gebruikers beschermt tegen Phishing-aanvallen. Wanneer een gevaarlijke website wordt bezocht, geeft de browser een waarschuwing aan de gebruiker over de mogelijke risico’s.

Hoewel de blog geen features aan het licht brengt die we nog niet kenden, blijft het toch interessant, mede omdat bij de ontwikkeling van de browser goed gekeken is naar de wensen van de gebruikers. Gebruikers konden, en kunnen nog steeds, feedback geven over hoe de browser er in hun ogen uit zou moeten zien.