Uit een uitgelekte SDK van Windows Phone 8.1 bleek vorige week al dat Microsoft de nodige veranderingen en vernieuwingen in het mobiele besturingssysteem wil doorvoeren. Gedurende het weekend zijn nog een aantal wat meer verborgen vernieuwingen gevonden.

Een krappe week geleden schreven we al eens over nieuwe functies die Windows Phone 8.1 zal brengen, op basis van een uitgelekte SDK. Daar komen nu nog enkele andere zaken bij die LiveSino in de code heeft ontdekt.

Zo krijgen gebruikers de mogelijkheid om het startscherm van een achtergrond te voorzien. Dit is een wijziging die Windows 8.1 (review) ook al bracht naar de Modern UI-omgeving. Een woordvoerder van Microsoft meldt ook dat geëxperimenteerd wordt met doorzichtige tegels en opties om tegels een skin te geven. Microsoft zou ook werken aan een Tegel-weergave met drie kolommen.

Ook zal de Internet Explorer 11-browser de mogelijkheid krijgen om tabbladen te synchroniseren en content te down- en uploaden. Ook komt er een wachtwoordmanagement en een privé-mode met de naam InPrivate.