1 min

LG bracht eerder dit jaar een tweetal Google TV’s uit in de vorm van een 47- en 55-inch model. In 2013 zal LG deze serie TV’s uitbreiden met een aantal nieuwe modellen.

LG lijkt nog wat extra kracht te willen bijzetten in de nog niet op hol geslagen Google TV-markt en zal in 2013 maar liefst zeven nieuwe televisies op de markt brengen. De nieuwe GA6400-serie zal een 42-, 50-, 55-, 57- en een 60-inch model bevatten. De overige twee televisies van 47- en 55-inch zullen een Cinema Screen krijgen en deel uitmaken van de GA7900-serie.

Alle toestellen komen met een herontworpen Magic Qwerty-afstandsbediening, die uitgerust wordt met een volledig toetsenbord met spraakherkenning via een ingebouwde microfoon. Verder zullen de televisies ingebouwde Google-zoekfunctionaliteiten krijgen en is het OnLive gamingplatform ook geïntegreerd.

Details over een prijs voor de nieuwe televisies ontbreekt nog, maar we zullen ongetwijfeld meer details horen op de CES in januari 2013, waar LG de televisies verder uit de doeken zal doen aankondigen.