LG zal op de CES een televisie demonstreren met Google TV. Deze televisie zal het eerste model zijn waarbij Google TV 2.0 is ingebouwd. Tot op heden heeft Google TV zich nog niet bewezen. In tegendeel, de samenwerking met Logitech heeft gezorgd voor veel klachten en een miljoenenverlies voor Logitech.

Afgelopen januari zou LG op de CES met een Google TV komen, maar de introductie is uitgesteld na verzoek van Google. Google TV bleek nog niet goed genoeg te functioneren. Op de CES in januari 2012 komt er alsnog de introductie van de slimme LG-televisie. Sony heeft inmiddels al wel enkele televisies met de eerste versie van Google TV, ook deze zijn tot op heden geen groot succes.

De reacties van gebruikers van Google TV zijn sinds de lancering eind vorig jaar alles behalve positief. Dit plus het miljoenen verlies was dan ook reden genoeg voor Logitech om de samenwerking met Google op te zeggen, ook de CEO van Logitech heeft inmiddels het veld moeten ruimen.

Verwacht wordt dat Google TV 2.0 in 2012 naar Europa zal komen. In elk geval zal het in het Verenigd Koninkrijk worden uitgebracht. Of we het ook in Nederland kunnen verwachten is nog maar de vraag. Het ligt voor de hand dat als de nieuwe versie ook geen succes wordt Google het product niet wereldwijd gaat lanceren.