2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

LG, de op-één-na grootste televisieproducent ter wereld, heeft al geruime tijd plannen om een televisie met internetfunctionaliteit, welke gebaseerd is op Google TV op de markt te brengen. Eind deze maand zal dat daadwerkelijk gebeuren, vooralsnog enkel in de Verenigde Staten.

Dat vertelde de CEO van LG gisteren aan Reuters. De topman zegt dat LG met deze samenwerking met Google de markt voor internettelevisies wil veroveren. Analisten zijn van mening dat het een poging is van het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf om zich te weren tegen concurrent Apple. Het bedrijf wil op termijn een eigen televisietoestel op de markt brengen onder de noemer iTV, maar Apple zou vooralsnog problemen ondervinden betreffende de vorm waarop het bedrijf de content zou willen aanbieden.

De topman weet te vertellen dat de productie van het televisietoestel met Google TV op donderdag 17 mei van start zal gaan in Mexico. In de week van 21 mei zouden de eerste tv’s al te koop zijn voor Amerikaanse consumenten. LG wilde geen details prijsgeven over de schermgrootte en het prijskaartje.

Google introduceerde twee jaar geleden al het concept van Google TV. Met dit platform wil Google televisie kijken en internetten combineren in één apparaat. Naast het gebruikelijke zenderaanbod kunnen consumenten ook andere applicaties gebruiken en surfen over het internet. Zo is het onder meer mogelijk om je favoriete foto’s en video’s via de tv terug te kijken of te bewerken. Je kunt ook denken aan de mogelijkheid om een gemiste uitzending op een later tijdstip terug te kijken, of een on-demanddienst om de meest recente films te huren en bekijken.

Wij zullen in Europa iets meer geduld moeten opbrengen. Een woordvoerder van Sony bevestigde onlangs dat Google TV vanaf augustus beschikbaar zal zijn in Nederland.