1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

HP heeft de CES in Las Vegas aangegrepen om nog maar eens twee toevoegingen te doen aan het ultrabook-segment van het bedrijf. In de aanloop naar de elektronicabeurs zijn twee nieuwe Sleekbooks aangekondigd, waarvan één een touchscreen aan boord heeft.

Het gaat om de Pavilion Sleekbook en de Pavilion TouchSmart Sleekbook. Aan de hand van de naamgeving zal duidelijk zijn welke van de twee een touchscreen bevat. Veel verschillen zijn er niet tussen de twee dunne en lichte laptops. Zo zijn beide systemen voorzien van een scherm van 15,6 inch met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, makkelijk vervangbare accu’s en toetsenborden met een numeriek gedeelte. De Sleekbooks worden in drie kleuren aangeleverd, namelijk zwart, rood en wit.


Wat betreft de specificaties zijn er natuurlijk wel een aantal verschillen te vinden tussen de twee Sleekbooks. Zo heeft de TouchSmart minimaal een AMD A8-processor aan boord, minstens 750GB opslagruimte, tezamen met 6GB werkgeheugen. De andere Sleekbook moet het doen met minimaal een AMD A6-processor, minstens 500GB opslagruimte en 4GB werkgeheugen. De Pavilion TouchSmart Sleekbook meet 23 millimeter in horizontaal opzicht, de Pavilion Sleekbook is met 21 millimeter net wat dunner.

Wat betreft de prijs lijken de Sleekbooks interessant: De Pavilion TouchSmart Sleekbook moet 699 dollar kosten terwijl de Pavilion Sleekbook 499 dollar moet opleveren. De laptops worden in de Verenigde Staten in de komende maanden uitgebracht, over Europa is vooralsnog niets bekend.