Onderzoeksbureau Arieso heeft onderzocht welke mobiele apparaten het meeste data verbruiken. Uiteraard is dit niet alleen afhankelijk van het toestel maar ook van de gebruiker. Het onderzoek laat in elk geval enkele interessante feiten zien. Zo verbruiken smartphones gemiddeld meer data dan een tablet. In de top 10 meest verbruikende apparaten zitten zes smartphones, 3 tablets en één phablet.

Dit is de derde jaar op rij dat Arieso dit onderzoek doet en het is voor het eerste dat smartphones zo sterk vertegenwoordigd zijn als het gaat om dataverbruik.

Gebruikers met een iPhone 5 blijken het meeste data te verbruiken. Deze verbruiken gemiddeld vier keer zoveel data dan iPhone 3G-gebruikers en 50 procent meer dan iPhone 4S-gebruikers. Als er gekeken wordt naar de toestellen die het meeste uploaden in plaats van downloaden dan wordt de lijst aangevoerd door modellen van Samsung. Met stip op één staat de Galaxy S III gevolgd door de Galaxy Note II en op de derde plaats komt de iPhone 5.

Een ander opvallend feit dat aan het licht kwam bij het onderzoek was dat 40 procent van het totale dataverbruik op mobiele apparaten, verbruikt wordt door één procent van de gebruikers.