1 min

Intel heeft een nieuwe serie processors uit de Ivy Bridge-reeks uitgerold. De processors zijn ontwikkeld voor tablets en mini-computers. Hieronder vallen drie Celeron CPU’s, vier Pentiums en een nieuwe Core i3-3210.

Al deze CPU’s zijn direct beschikbaar. De Celeron-processors hebben allen 2MB L3-cachegeheugen en HD-weergave, het enige wat ze van elkaar onderscheidt is dat de kloksnelheid varieert tussen de 2,3 en 2,7 GHz. De Pentiums zijn een stapje beter dan de Celerons. Deze hebben 3 MB L3-cachegeheugen en HD-graphics met een kloksnelheid variërend tussen de 2,5 en 3,2 GHz. Als laatste komt de beste processor van de nieuwe toevoegingen, dit is de 3,2 GHz Core i3 met 3 MB L3-cachegeheugen, met een HD Graphics 2500-GPU aan boord.

De Celeron- en Pentium-modellen hebben allen twee rekenkernen en kunnen twee threads tegelijk aan. De Core i3-processor daarentegen beschikt over ondersteuning voor vier threads middels Hyperthreading. Alle processors zijn te gebruiken op bestaande Socket 1155-moederborden. De prijs van de CPU’s ligt tussen de 42 dollar voor de goedkoopste Celeron, tot 117 dollar voor de Core i3.