1 min

Mozilla liet eerder weten geen eigen hardware te produceren voor Firefox OS. De browserfabrikant heeft inmiddels echter wel een tweetal smartphones aangekondigd, zodat ontwikkelaars hun software op de bètaversie van Firefox OS kunnen testen.

De Firefox OS-smartphone met de naam Keon wordt geleverd met een 3,5 inch HVGA-scherm en bevat verder een 3 megapixel camera aan de achterzijde, een 1 GHz Snapdragon S1 CPU, 512MB werkgeheugen en een micro SD slot voor maximaal 4GB extra opslagruimte. Verbindingsmogelijkheden van het apparaat zijn onder andere WiFi, 2G en 3G. De batterij heeft een capaciteit van 1.580 mAh.

Verder brengt Mozilla ook een smartphone uit die de naam Peak draagt. Dit testapparaat krijgt een 4.3-inch qHD-scherm, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorzijde. Verder wordt Peak uitgerust met een 1,2GHz dual-core Snapdragon S4 CPU, een 1.800 mAh batterij en net als Keon 512MB werkgeheugen en maximaal 4GB extra opslagruimte middels een micro SD-kaartje.

Mozilla belooft ontwikkelaars de smartphone te voorzien van Over-The-Air updates voor Firefox OS, zodra deze beschikbaar komen. De prijs van het apparaat is op dit moment nog onbekend, wel wil Mozilla de eerste testapparaten volgende maand al leveren.