Samsung is begonnen met het uitrollen van Android 4.1 Jelly Bean voor de originele Galaxy Note (review). Dankzij de update krijgt de phablet te beschikking over functionaliteiten die met de Galaxy Note II werden geïntroduceerd.

Op het moment kunnen eigenaars van een internationale versie van de Galaxy Note de update naar Android 4.1.2 Jelly Bean al installeren via de KIES-software. Omdat de update in fasen wordt uitgerold kan het nog even duren voor de update voor iedereen beschikbaar is. De build draagt de aanduiding JZO54K. Android 4.1 introduceert enkele nieuwe zaken zoals Project Butter dat zorgt voor een vloeiendere interface en Google Now, een persoonlijke digitale assistent.

De update zorgt er tevens voor dat Samsung’s skin TouchWiz een update krijgt. Hierdoor kan de Galaxy Note voortaan bijvoorbeeld twee applicaties naast elkaar tonen of een venster met een video over andere applicaties plaatsen. Dit soort functies werden eerder al ingevoerd met de Galaxy Note II (review) en ook de Galaxy S III (review) ontving deze functies middels een update.

Naar verwachting is de update naar Android 4.1.2 Jelly Bean de laatste grote update voor de Samsung Galaxy Note.