1 min

Tijdens het Samsung Mobile Unpacked-Event op de IFA werd de nieuwe Galaxy Camera aangekondigd. Deze camera zal draaien op Android 4.1 (Jelly Bean) en in een 3G- en 4G-versie op de markt worden gezet.

De Galaxy Camera heeft een sensor met een maximale resolutie van 16-megapixel en kan maximaal 21x optisch zoomen. Het toestel is voorzien van een 4.77 inch HD-touchscreen met een resolutie van 1280 bij 720 pixels en een 1.4GHz quadcore processor. De Galaxy Camera zal direct bij lancering op Android 4.1 (Jelly Bean) draaien, wat de meest recente versie van Google’s mobiele besturingssysteem is.

De Samsung Galaxy Camera kan zowel via knoppen als het aanraakscherm bestuurd worden. Ook kan de gebruiker via spraakherkenning bepaalde opdrachten gegeven worden zoals inzoomen en het schieten van foto’s. Ook is het mogelijk om naast de standaard applicaties die aanwezig zijn, te surfen op het internet en nieuwe applicaties te downloaden via Google Play en de Samsung App Store.

De Galaxy Camera komt met veel mogelijkheden voor het delen van media, via bijvoorbeeld clouddiensten en social media. Er kan verbonden worden met verscheidene Galaxy-apparaten zoals de Galaxy S III en Galaxy Note II. De Galaxy Camera komt in twee verschillende versies, één die verbinding met 3G en WiFi mogelijk maakt, de ander werkt daarbovenop via 4G.

De Samsung Galaxy Camera ligt vanaf het vierde kwartaal in de Nederlandse winkels en heeft een adviesprijs van 599 euro.