Samsung lanceerde vorig jaar een digitale camera met daarop het mobiele besturingssysteem Android. Later kwam daar een versie zonder 3G-module bij, waardoor Samsung de prijs wist te drukken. Het lijkt erop dat het daar niet bij zal blijven.

Er is een Bluetooth-certificering voor een vooralsnog onbekend model uit de Galaxy Camera-reeks opgedoken. Deze camera draagt modelnaam EK-GN120 en wordt opvallend genoeg aangeduid als een mobiele telefoon. Mogelijk maakt Samsung dus een Galaxy Camera met een belfunctie. Gezien de kleine wijziging in het modelnummer zal het niet om een volledig nieuw model gaan.

De Bluetooth-certificering voorziet helaas in weinig details over het nieuwe model, behalve dat deze voldoet aan de Bluetooth 4.0-standaard. De huidige Galaxy Camera (review) is voorzien van een Exynos 4412-processor die draait op 1,4 GHz. Het grafische werk werd afgehandeld door een Mali-400 GPU en ook was er 1GB werkgeheugen beschikbaar. Het touchscreen heeft een afmeting van 4,8 inch en de camera legt afbeeldingen vast met een resolutie van 16 megapixel. De camera draait op Android 4.1.2.