British Telecommunications (BT) en 360Cities hebben gezamenlijk een recordbrekende 360 graden panoramafoto van de Britse stad Londen gemaakt. De foto heeft een resolutie van 320 Gigapixel en is daarmee de grootste foto die ooit gemaakt is.

De foto is genomen vanuit de British Telecommunications-toren en het duurde naar verluidt vier dagen met vier synchroon lopende camera’s om het uitzicht op de gevoelige plaat vast te leggen. Het eindresultaat is een beeld gevormd door meer dan 48.000 aan elkaar verbonden foto’s.

De stad is in een 360 graden panorama in ongekend detail terug te vinden op de website van British Telecommunications. De foto is zo scherp dat je een vergeten meetlint op het dak in de stad terug kunt vinden. Fanatiekelingen hebben zelfs iets wat hopelijk geen menselijke schedel is gevonden, achter het raam van een onbekende Londenaar.

Het vorige record was eveneens afkomstig uit Londen, toen 360Cities in 2010 de stad met een foto van 80 Gigapixel in beeld bracht. De organisatie verkondigde toen al met trots dat er door meer dan 10.000 ramen gegluurd kon worden, privacy staat niet altijd even hoog in het vaandel bij technologische ontwikkelingen.