1 min

Microsoft begint vandaag met het automatisch updaten van Windows 7-systemen die nog niet zijn voorzien van Service Pack 1. Uiteraard kunnen systeembeheerders de automatische update wel tegenhouden, maar de consumenten zullen allemaal verplicht moeten upgraden.

De officiële ondersteuning voor Windows 7 loopt af op 9 april van dit jaar en vanaf die datum ondersteunt Microsoft alleen nog Windows 7-installaties die voorzien zijn van Service Pack 1 (SP1). Vandaar dat het bedrijf de komende weken alle Windows 7-machines gaat voorzien van SP1.

Tot nu toe gaf Windows Update aan dat SP1 geïnstalleerd moet worden, maar de gebruiker moest hier handmatig toestemming voor geven, voordat SP1 ook wordt gedownload en geïnstalleerd. Vanaf morgen verandert dit beleid, vanaf dan gaan de systemen SP1 zelfstandig downloaden en installeren. Uiteraard zal Microsoft niet alle machines tegelijk updaten, maar zal dit gefaseerd gebeuren in de komende weken.

Ben je nog een van de gebruikers die nog tegen de SP1-update zit aan te hikken en heb je geen zin om straks op een onverwacht moment met de update geconfronteerd te worden? Dan kan je er alsnog voor kiezen om via Windows Update handmatig SP1 te installeren. Dat je systeem van de update voorzien zal worden lijkt nu onvermijdelijk.