1 min

Microsoft heeft het installeren van Windows 7 een stuk makkelijker gemaakt door een Service Pack uit te brengen, al mag het zo niet genoemd worden. Alle updates van de afgelopen vijf jaar zijn gebundeld in één installatie package, waardoor je nu redelijk snel Windows 7 SP1 installeren en daarna deze nieuwe updatebundel.

Voor de introductie van Windows 8 en Windows 10 had het bedrijf uit Redmond dit gewoon een Service Pack genoemd, maar dat label is geschrapt en mag niet meer gebruikt worden. Microsoft noemt het nu de "Convenience rollup" (gemaksbundel).

Het grote voordeel van deze gemaksbundel is dat het installeren van Windows 7 enorm veel sneller gaat, na de installatie van Windows 7 SP1 en deze gemaksbundel ben je in theorie klaar. Voordat deze bundel kwam moest je via Windows Update steeds een vrachtlading updates downloaden, installeren en opnieuw opstarten om vervolgens deze stappen weer te herhalen, dat moest meerdere keren en duurde uren. Met deze gemaksbundel gebeurd dat allemaal een stuk sneller en in één keer.

Windows 7 wordt nog tot januari 2020 ondersteund door Microsoft, pas daarna trekt het bedrijf zijn handen er vanaf. Het uitbrengen van deze gemaksbundel is dan ook wel een goede zet. De komende jaren zal de installatietijd wel weer gaan toenemen, na het installeren van de gemaksbundel moeten straks wel de maandelijkse updates worden geïnstalleerd die vanaf nu gaan uitkomen.