2min

Het eerste Service Pack van Windows 7 is nu voor iedereen beschikbaar. Iedereen kan het 640 MB tellende pakket downloaden en installeren. In totaal worden er 39 beveiligingsupdates geïnstalleerd en 750 hotfixes.

Dit eerste service pack voor Windows 7 is ook meteen het startsein voor bedrijven die nog niet zijn gemigreerd naar Windows 7 om dat nu heel snel te gaan doen. Het besturingssysteem heeft zich inmiddels duidelijk bewezen en er wordt inmiddels al gesproken over Windows 8, welke nog weleens sneller op de markt zou kunnen gaan komen dan veel mensen op voorhand hadden verwacht. Bedrijven die nu nog op Windows XP werken moeten om de huidige technologie bij te houden echt gaan overstappen in 2011. Microsoft heeft bijvoorbeeld ook al aangegeven dat Internet Explorer 9 niet meer voor Windows XP zal verschijnen.

Het deze week vrijgegeven service pack is behalve voor Windows 7 ook het eerste service pack voor Windows Server 2008. Zoals gezegd bestaat uit het voornamelijk uit beveilingsupdates en hotfixes. De enige toegevoegde functies zijn op het gebied van virtualisatie. Windows kan nu beter om gaan met het verdelen van het geheugen over de virtuele machines. Voor de consumenten verandert er verder helemaal niets.

Indien de service pack via Windows Update wordt binnengehaald hoeft niet de volledige 640MB te worden binnen gehaald. De update is dan ergens tussen de 44MB en de 533MB groot. Wel heeft het service pack op een 32 bit machine 4100 MB aan vrije harde schijf ruimte nodig en op een 64 bit machine maar liefst 7400 MB.