1 min

Tags in dit artikel

,

BlackBerry’s CEO Thorsten Heins bevestigt een nieuw vlaggenschip, met een debuut gepland voor de feestdagen, hoewel hij dat niet kan garanderen. Ook spreekt de CEO van een mid-range model dat hij eveneens nog dit jaar in de winkels verwacht.

Heins is "erg enthousiast" over het nieuwe vlaggenschip, waar hij verder niet veel over kwijt wil. "Er is een nieuw product waar ik echt enthousiast over ben, maar ik kan geen details delen," plaagt de topman. "Het brengt BlackBerry 10 naar een nieuw niveau, als het gaat om gebruikerservaring."

De BlackBerry Z10, Q10, een niet in detail genoemde middenmoot en een nieuw vlaggenschip, opgeteld lijkt het er dus op dat er vier smartphones van BlackBerry uit worden gebracht, in een jaar tijd. Het lijkt erop alsof ze wat goed te maken hebben bij het voormalige Research in Motion. Heins zegt dat het bedrijf in de toekomst wil voorzien in producten in drie prijsklassen, met allemaal dezelfde schermgrootte.

De CEO maakte ook van de gelegenheid gebruik om de BlackBerry World appstore een schouderklopje te geven. Voor de Z10-telefoons zijn nu meer dan 100.000 applicaties beschikbaar, mede dankzij een vruchtbare en indrukwekkende groei van 30.000 apps in slechts zeven weken weken tijd.