2min Devices

Sony vraagt 749 euro voor nieuwe Xperia Z4 tablet met toetsenbord

Sony heeft zijn nieuwe Xperia Z4 Tablet toegevoegd aan de online webshop van het bedrijf en daarmee is ook meteen de prijs bekendgemaakt. De nieuwe tablet van het Japanse bedrijf krijgt een prijskaartje van 749 euro en daarbij is het toetsenbord inbegrepen.

De Sony Xperia Z4 Tablet is min of meer de opvolger van de Sony Xperia Z2 Tablet (review), dat model verscheen vorig jaar met een introductieprijs van 499 euro. Daarmee is de nieuwe tablet van Sony dus 250 euro duurder, maar daarvoor krijg je wel een toetsenbord-cover erbij cadeau. Vorig jaar verscheen ook nog een Xperia Z3 Tablet Compact (preview) maar deze had een scherm van 8 inch. De Xperia Z2 Tablet en de Xperia Z4 Tablet hebben beide een 10 inch scherm.

De Sony Xperia Z4 Tablet beschikt in tegenstelling tot zijn voorganger over een QHD-scherm met een resolutie van 2560 x 1600 pixels. Aan de binnenkant is een Snapdragon 810-chip geplaatst in combinatie met 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Aan de achterkant is een 8,1 megapixel camera te vinden en aan de voorzijde een 5,1 megapixel camera. Uiteraard is de tablet waterdicht en stofbestendig, zoals vrijwel alle mobiele Sony-producten. Op de onderdelen van deze tablet is dus in elk geval niet bespaard en aan rekenkracht zal zeker geen gebrek zijn. De tablet maakt gebruik van Android 5.0 Lollipop in combinatie met Sony’s eigen Android-skin.

Verder is opmerkelijk hoe dun Sony de tablet heeft gemaakt, met slechts 6,1mm dik is deze tablet echt de allerdunste die we tot op heden hebben gezien.

Bron:Sony