1 min

De Mac Pro, Apple’s desktopcomputer die niet meer te koop is in Europa, zal deze maand vernieuwd worden, zo meldt Mac Daily News op basis van een betrouwbare bron. Zoals altijd met geruchten houden we nog een slag om de arm.

Het is al lang geleden dat Apple de Mac Pro voor het laatst van een grote update voorzag en sommigen dachten daarom dat een vernieuwing van de baan was. Volgens de anonieme bron valt het allemaal mee, Apple komt nog deze maand met een nieuwe editie. Wel meldt de bron dat de aankondiging nog vertraagd kan worden tot uiterlijk juni.

De meest recente update van de Mac Pro vond vorig jaar in juni plaats, maar destijds ging het enkel om een betere processor en meer werkgeheugen. Zaken als USB 3.0, snellere SATA-poorten en Thunderbolt bleven uit.

Een maand geleden moest Apple de verkoop van de Mac Pro stopzetten in Europa. Toen ging trad een nieuwe wet over interne bedrading in werking, waaraan de Mac Pro niet voldeed. Destijds werd al verondersteld dat Apple de huidige Mac Pro niet hierop ging aanpassen, maar met een volledig nieuwe versie zou komen.

Een woordvoerder van Apple weigerde desgevraagd zoals gebruikelijk om te reageren op de geruchten.