Vandaag steken opnieuw geruchten over een kleinere Surface-tablet van Microsoft de kop op. In het recente verleden zijn al een aantal kleine aanwijzingen voor zo’n tablet gevonden, nu zijn er ook anonieme insiders die de komst bevestigen tegenover The Wall Street Journal.

De bronnen konden buiten de afmeting van het scherm nog weinig details doorspelen, zo is nog onduidelijk hoe de tablet er uit zal zien en wat er verder voor hardware in wordt gesleuteld. Het scherm krijgt een afmeting van 7 inch, net als bijvoorbeeld de Nexus 7 van Google en de iPad mini van Apple. De Surface RT (review) en Surface Pro die nu in omloop zijn hebben beiden een schermafmeting van 10,1 inch.

Eerdere handelingen van Microsoft wijzen al op de komst van kleinere Windows-tablets. Zo worden Windows-tablets met een lagere schermresolutie toegestaan door Microsoft, hoewel dit niet per definitie hoeft te duiden op de eigen ontwikkeling van zo’n tablet.

Een verkoopdatum wordt nog niet genoemd, maar de kleine Surface-tablet moet wel in 2013 op de markt verschijnen. De kans bestaat dat Europa langer moet wachten, de Surface RT kwam hier later uit en de Surface Pro moet eveneens nog uitgebracht worden.