1 min Devices

Microsoft lijkt op 20 mei met kleine Surface te komen

Het lijkt erop dat Microsoft de langverwachte Surface mini op 20 mei in New York uit de doeken doet. De softwaregigant heeft aangegeven dat er voor die datum een kleine gebeurtenis rondom de productlijn op de planning staat.

Natuurlijk is het verband met de Surface mini gauw gelegd met die cryptische vermelding, maar het evenement kan in feite ook om allerlei andere zaken draaien. Wel gaan er al sinds de introductie van de eerste voorname kleine tablets geruchten dat ook Microsoft met een kleine tablet bezig is. Bedrijven zoals Apple en Google hebben veel succes met kleine tablets.

Wat er voor hardware in de Surface mini zal zitten is nog geheel onduidelijk. De schermgrootte zal vermoedelijk tussen de 7 en 8 inch liggen. Het is zelfs nog onduidelijk of Microsoft ervoor kiest om Windows 8.1 of Windows 8.1 RT op het apparaat te installeren, dat zal ook afhankelijk zijn van de hardware. Microsoft biedt momenteel de Surface Pro 2 (review) met Windows 8.1 en de Surface 2 (review) met Windows 8.1 RT.

Bron:CNET