De website SamMobile beweert over de specificaties van de nieuwe Galaxy Tab’s te beschikken. Het gaat om de Galaxy Tab 3, welke in varianten van 8 en 10 inch op de markt zou verschijnen. De specificaties zijn een kleine verbetering ten opzichte van de voorgangers en de tablets zullen qua prijs ongetwijfeld opnieuw onder de iPad worden gepositioneerd.

De Galaxy Tab 3 8 zal beschikken over een 8 inch scherm met een resolutie van 1280×800 pixels. De Tab zal naar verluidt worden aangedreven door een 1,5 GHz dual-core processor, waarschijnlijk een Exynos van Samsung zelf, met 2 GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit van deze tablet is nog onbekend. Op de achterzijde zal een 3 megapixel camera te vinden zijn, op de voorzijde een 1,3 megapixel camera. De Tab draait uiteraard op Android, Jelly Bean om precies te zijn. De Tab zal qua omvang overigens kleiner zijn dan de iPad Mini, welke over een 7,9 inch scherm beschikt. De Tab 3 zal 209.6 x 112.1 x 6.95 millimeter meten en zo’n 330 gram wegen, wat net iets meer is dan de iPad Mini. Tot slot wordt de Tab 3 8 geleverd met een 4.500 mAh batterij.

Dan is er ook nog de grote broer, de Galaxy Tab 3 10.1, deze beschikt uiteraard over een 10.1 inch scherm, wederom met een resolutie van 1280×800 pixels. Ook de processor, camera’s en Android-versie zijn identiek aan de kleinere versie. De opslagcapaciteit van deze tablet zou 16GB zijn, het werkgeheugen zou daarentegen slechts 1 GB bedragen. De keuze voor minder werkgeheugen is onverklaarbaar, wellicht dat de uitgelekte specificaties dan ook niet volledig juist zijn. De capaciteit van de batterij is wel hoger vanwege het grotere scherm, deze zou naar verluidt 7000 mAh bedragen. De Galaxy Tab 3 10.1 zou overigens wederom kleiner zijn en ditmaal ook lichter dan Apple’s concurrent, de iPad 4. De Galaxy Tab 3 10.1 zou 256.7 x 175.3 x 8.7 millimeter groot zijn en 533 gram wegen. Samsung heeft het volgens de specificaties dus voor elkaar hebben gekregen om het scherm 0,4 inch groter te maken, maar de tablet kleiner dan de iPad 4. Dat is overigens ook zeker niet onmogelijk gezien de vrij brede bezels die de iPad 4 heeft.

Volgens SamMobile verschijnen de Galaxy Tab 3’s al volgende maand op de markt. Het zal dan gaan om de WiFi en 3G-versies, de 4G-versies zouden een maand later volgen. Wederom iets waar je over kan twijfelen, het klinkt logischer dat Samsung de 3G- en 4G-versies samenvoegt.