2min Devices

Panasonic 20 inch tablet heeft 3840×2560 resolutie

Panasonic is de eerste fabrikant die een tablet toont met een 4K-resolutie (Ultra-HD), wel gaat het hier om een 20 inch tablet, wat tweemaal zo groot is als de huidige tablets. De Panasonic-tablet draait op Windows 8 en is relatief dun.

De 20 inch tablet van Panasonic werd al aangekondigd op de CES in januari van dit jaar, maar nu heeft Microsoft hier op zijn Windows-blog ook aandacht aan besteed. De exacte naam van de tablet is nog onbekend, Microsoft noemt het apparaat de Panasonic ToughPad 4K Tablet PC, we hebben echter ook al de naam Panasonic ToughPad 2D00 4K voorbij zien komen. De tablet krijgt hoe dan ook een extreem hoge schermresolutie van 3840×2560 pixels, wat resulteert in een pixel per inch-ratio van 231. De resolutie is stiekem nog groter dan de standaard 4K-resolutie, welke is vastgesteld op 3840×2160. De schermverhouding van de tablet is dan ook niet 16:9, maar 15:10.

De blogger van Microsoft laat weten dat de tablet zeer dun en licht is: "Ik was verrast hoe dun en licht de pc is, ik zou hem ook omschrijven als zeer dun, als het alleen een scherm was zonder een pc erin".

Panasonic 20 inch tablet heeft 3840×2560 resolutie
Wanneer de tablet in de verkoop gaat en in welke landen deze beschikbaar komt is onduidelijk. Waarschijnlijk zal de tablet niet gericht zijn op het brede publiek, maar meer op fotografie- en videoprofessionals die actief met 4K aan de slag zijn gegaan of zullen gaan. De tablet zal waarschijnlijk dan ook een stukje duurder zijn dan de gemiddelde high-end tablet op dit moment.

Bron:Windows Blog