Er gaan al tijden geruchten over de komst van een Surface-phone van Microsoft. Vandaag heeft Terry Myerson, de topman van het Windows Phone team bij Microsoft, laten weten dat hij geen reden ziet voor Microsoft om zelf smartphones te gaan maken. Wel ziet hij mogelijkheden voor Facebook Home.

In een interview met Dive into Mobile werden verschillende vragen gesteld aan Myerson en daaruit kwamen uiteraard ook verassende antwoorden. De belangrijkste zijn dat hij op dit moment geen reden ziet voor Microsoft om met een eigen smartphone te komen. Verder zegt hij: "Dit zou alleen kunnen gebeuren als HTC en Nokia er niet in slagen om een goede ervaring met een Windows Phone-smartphone te bieden waarvan wij denken dat het wel mogelijk is". Het komt er op neer dat er op dit moment geen sprake van is, maar volledig uitsluiten voor de toekomst doet hij niet. Hij noemde Nokia een geweldige partner voor Microsoft.

Ook werd er een vraag gesteld over Facebook Home. Windows Phone heeft al een zeer grafisch en interactief hoofdscherm, de vraag was of Facebook Home daar ook bij past. Myerson zegt hierover dat Microsoft veel wilt van wat Facebook nu heeft gemaakt. Hij noemt het een geweldige platform feature, net als de Chatheads, dat vind hij ook een geweldige feature. Hij geeft aan dat Microsoft met Facebook wil gaan samenwerken. Hij stelt dat ze een platform willen bieden waarbij de partners zich kunnen differentiëren. Dat zou een nieuwe stap zijn voor Windows Phone want tot op heden konden er alleen apps worden voor geinstalleerd en de themakleur worden aangepast.

In elk geval is de kans groot dat Facebook Home op de een of andere manier beschikbaar komt voor Windows Phone. Waarschijnlijk zullen bepaalde zaken net even anders zijn dan op de Android-versie. Microsoft zal wellicht proberen om bepaalde eigen diensten geïntegreerd te krijgen in Facebook Home, hierover zei Myerson echter niets.

In het gesprek komen ook nog andere zaken aan bod. Zo werd gevraagd of Windows Phone straks extreem goed samen zal werken met de nieuwe Xbox, waarop Myerson antwoorden dat hij niet heeft gezegd dat er een nieuwe Xbox komt. Hierover wil Microsoft dus nog niets loslaten.

Verder stipte Myerson zelf aan dat het succes van Windows Phone nog steeds groeit en het platform het heel goed doet in landen als Polen, Mexico en Italie. Het doel is om met het huidige model naar de 200 miljoen toestellen per jaar te groeien.