1 min

Eerder deze week doken er geruchten op dat Microsoft overweegt om de Startknop terug te zetten in Windows 8.1. Nu lijkt het erop dat het Windows-team door de Microsoft-leiding op de vingers is getikt om de knop terug te brengen.

Paul Thurrott meldt op WinSuperSite.com op basis van anonieme bronnen dat het Windows-team niet van plan was om de startknop terug te brengen in de eerste grote update van Windows 8. De leiding van Microsoft was het daar echter niet mee eens en verplichtte het team om de knop wel in Windows 8.1 te herstellen. Het is onduidelijk wie binnen de leiding van Microsoft deze beslissing er door heeft gedrukt.

Eerder meldde ook al Microsoft-watcher Mary Jo Foley dat Microsoft de Startknop terug zou zetten en dat het mogelijk wordt om direct naar het bureaublad op te starten.

Bij de lancering van Windows 8 leidde onder meer het verwijderen van de Startknop tot veel onrust onder Windows-gebruikers. Onderzoeksbureau IDC laat weten dat het weghalen van de knop iets is wat Windows 8-gebruikers continu missen, evenals direct opstarten naar het bureaublad. In deze tweak kun je overigens lezen hoe je in de tussentijd de Startknop kan terugbrengen in Windows 8.