1 min

Microsoft heeft in een presentatie op de Computex-beurs een demonstratie gegeven van Windows 8.1. In de presentatie is de nieuwe startknop van het besturingssysteem in actie te zien.

Langzaam maar zeker komen er meer en meer details en beelden over Windows 8.1 naar buiten. We wisten al dat de startknop terug zou komen, al is het niet in zijn traditionele vorm.

Voor Windows 8 waren gebruikers gewend dat de startknop van Windows een menu opende. In Windows 8 verdween de startknop en maakte de Modern UI-omgeving zijn opwachting. In deze fullscreen-omgeving worden programma’s als tegels weergegeven. De terugkerende startknop van Windows 8.1 brengt de gebruiker naar die omgeving toe en is op de desktop desgewenst altijd zichtbaar. Microsoft heeft getracht de overgang van de desktop-omgeving naar de Modern UI minder ingrijpend te maken door visuele aanpassingen door te voeren.

Microsoft geeft op 26 juni een eerste preview van Windows 8.1 uit. Op die dag gaat de BUILD-conferentie voor ontwikkelaars van start.