Waar de beroemde Startknop in alle voorgaande versies van het besturingssysteem Windows een vertrouwde functie had, werd deze in Windows 8 compleet weggelaten. Met de update naar Windows versie 8.1 brengt Microsoft de startknop weer tot leven, maar niet zonder de functie te veranderen. De softwaregigant gaf een commercial uit om dat duidelijk te maken.

Het lijkt erop dat Microsoft heeft geluisterd naar de kritiek die is geleverd op het verdwijnen van de startknop in Windows 8 (review). De bekende Startknop doet namelijk een herintrede in de meest recente update naar Windows 8.1. Dat wiste gemiddelde bezoeker van Techzine waarschijnlijk ook wel, maar voor de minder technisch ingevoerde burger heeft Microsoft nu een commercial vrijgegeven.

De startknop zal niet dezelfde functie krijgen als we gewend waren. In Windows 8.1 zal deze namelijk dienen ter wisseling tussen het Modern UI-uiterlijk en het klassieke bureaublad.

In een reclamefilmpje wordt door Microsoft de focus gelegd op de nieuwe functionaliteit van de startknop in Windows 8.1, voor allerlei verschillende gebruikers.