1 min

HTC zal de One gewoon te koop gaan aanbieden in Nederland. Gisteren werd door een rechter besloten dat het Taiwanese merk onrechtmatig gebruik maakt van een chip die eigendom is van Nokia.

Deze beslissing heeft dus nog geen directe gevolgen voor HTC. Gisteren bepaalde een Nederlandse rechter in een voorlopige voorziening dat ST Microelectronics de bewuste chip niet langer mag leveren aan HTC. HTC heeft aangegeven dat het in overleg gaat met de leverancier om te bekijken of er een alternatieve oplossing nodig zal zijn.

In de tussentijd gaat de verkoop van het vlaggenschip gewoon door, meldt HTC. Het Taiwanese bedrijf heeft geen verkoopverbod opgelegd gekregen en kan in principe de huidige voorraad gewoon verkopen, wat ook Nokia bevestigt. Wel is de laatstgenoemde aan het kijken of er verdere gerechtelijke stappen gezet kunnen en moeten worden. Nokia stelt dat HTC met het volle bewustzijn de chips van Nokia aan het kopen was. Nokia en HTC zouden de kwestie vorig jaar al besproken hebben.

De HTC One is inmiddels te koop in Nederland, maar door slechte bevoorrading van onderdelen kan HTC niet zoveel toestellen aanbieden als het zou willen. Daardoor werd het toestel eerder al uitgesteld.