1 min

De rechter is tot een uitspraak gekomen in de zaak van het schenden van Nokia’s patenten door HTC. Vanaf zes december mag de HTC One mini niet meer in het Verenigd Koninkrijk verkocht worden.

Eind oktober oordeelde de rechter in het Verenigd Koninkrijk al dat het Taiwanese HTC zich schuldig heeft gemaakt aan het onrechtmatig gebruiken van patenten van Nokia. Het zou hier meerdere toestellen betreffen, waaronder de HTC One (review) en de HTC One mini (review). Nokia’s eis was dat deze twee toestellen, tezamen met enkele andere HTC-modellen niet meer verkocht zouden worden in het Verenigd Koninkrijk.

Vandaag is bekend geworden dat de rechter heeft besloten dat de HTC One mini vanaf 6 december niet meer mag worden verkocht in het Verenigd Koninkrijk. Om de Taiwanese concurrent enigszins te sparen, heeft rechter Richard Arnold besloten nog geen verkoopverbod voor de HTC One in te stellen. Hiermee wordt HTC voldoende tijd gegund om middels een hoger beroep in verweer te gaan.

In het Verenigd Koninkrijk zou HTC in de periode tussen januari en september van dit jaar zo’n 750.000 smartphones hebben verkocht, met een totale waarde van 267 miljoen euro. In een verklaring heeft het Finse Nokia aangegeven dat het naast het bannen van de HTC-toestellen ook een financiële schadevergoeding eist. HTC heeft ingestemd om in afwachting van het hoger beroep het importeren van de toestellen te stoppen. De datum waarop het hoger beroep zal worden gehoord is nog niet bekend.