In een interview met CNBC vertelt Bill Gates over zijn observaties van Apple’s iPad en de gebruikers van de immer populaire tablet. Volgens de topman raken veel iPad-gebruikers gefrustreerd zonder tekstverwerkers, een probleem dat Microsoft’s Surface-tablet oplost.

Eigenaren van Apple’s producten kunnen er niet meer tegen en het aantal ontevreden gebruikers is enorm en stijgende. Die visie van Bill Gates is gebouwd op het ontbreken van de mogelijkheid om teksten te schrijven, wat in alle toevalligheid prachtig aansluit bij de kern van de Surface-tablet.

Gates stelt dat Windows 8 door de ondersteuning van zowel tablets als pc’s voorloopt op het gedachtegoed van Apple. "Tot nu toe werd de markt gedomineerd door Apple," vertelt hij. "Maar veel van die gebruikers raken gefrustreerd omdat ze niet kunnen typen, ze kunnen geen documenten maken, ze hebben daar geen Office."

Gebruikers van de iPad moeten dus overstappen op een Surface of Surface Pro, dat met tekstverwerkers en een toetsenbord voordeel biedt. De Surface-tablets zijn goed verkocht het afgelopen kwartaal. Maar de ontevredenheid over Windows 8 tegenover de aanhoudende dominantie van Apple in de tabletmarkt zet vraagtekens bij die hypothese.