1 min

Windows 8.1 wordt mogelijk voorzien van een functie om ontgrendeld te worden met behulp van een vingerafdrukscanner en de bijbehorende afdruk. In een nieuwe build van de gratis update voor Windows 8 zijn verwijzingen naar zo’n ontgrendelingsmethode teruggevonden.

Scanners van vingerafdrukken lijken hun herintrede te doen nu steeds meer partijen hun hoop vestigen op deze beveiligingsmethode. Zo zou Apple hard werken aan een vingerafdruklezer voor de nieuwe iPhone en ook Microsoft lijkt zich in te zetten voor de beveiliging.

In build 9385 van Windows 8.1 heeft WinBeta een instelling met de naam SystemSettings_User_FingerprintPassword teruggevonden. WinBeta meldt dat de functie in deze build niet werkend te krijgen is. Doordat de optie zich naast zaken als PicturePassword en PinPassword bevindt, wordt er vanuit gegaan dat het om een ontgrendelingsmethode draait.

Microsoft lanceert eind volgende maand een eerste previewversie van Windows 8.1. Tegen die tijd zal waarschijnlijk duidelijk worden of deze functie inderdaad zijn intrede doet met de update voor Windows 8.