Acer heeft de Liquid S1 aangekondigd, een midrange-smartphone met een opmerkelijk groot scherm. De 5,7 inch phablet gebruikt een ‘Float User Interface’ die de gebruiker in beperkte mate laat multitaksen.

De Acer Liquid S1 wordt door Acer zelf omschreven met de term phablet, door de schermomvang. De 5,7 inch grote display heeft een resolutie van 1280 x 720 pixels en de telefoon is uitgerust met een quad-core Mediatek-processor, 1GB werkgeheugen en de meest recente versie van Android: 4.2 Jelly Bean.Een unieke functie bovenop het Android besturingssysteem is de Float User Interface, waarmee de gebruiker eenvoudige Float Apps via een snelkoppeling kan openen. Applicaties als een rekenmachine, kaarten, notities en de camera openen zich op een transparant scherm, bovenop de al geopende apps.

Het apparaat is ook voorzien van AcerCloud, een tool die verschillende soorten documenten en bestanden kan versturen, ontvangen, bekijken, bewerken en uiteindelijk synchroniseren met verschillende apparaten. Behalve deze features levert Acer een bijna stock-Android ervaring.

De Liquid S1 wordt geleverd met 8GB intern geheugen en biedt ruimte voor 32GB uitbreiding via micro-SD. Het apparaat komt in de herfst in de lage landen beschikbaar voor 329 euro.