1 min Devices

‘LG’s telefoons krijgen altijd actieve microfoon’

Toekomstige telefoons van het Koreaanse LG zullen voorzien worden van microfoons die altijd naar de omgeving luisteren. Privacygevoelige kwesties daargelaten kan het een vooruitgang zijn; de gebruiker kan bijvoorbeeld een telefoongesprek initiëren zonder de telefoon überhaupt aan te raken.

Telefoons zijn inmiddels al jarenlang aan te sturen met behulp van de stem. Omdat ondersteuning voor de Nederlandse taal vrijwel nooit wordt toegevoegd is het voor ons nog altijd een wat vreemd beeld als mensen tegen hun telefoon praten. LG vindt dat allemaal nonsens en wil een stap verder gaan door nieuwe telefoons uit te voeren met microfoons die altijd ingeschakeld zijn, zo meldt Gotta Be Mobile op basis van drie bronnen. We houden het vooralsnog op een gerucht omdat LG zelf niets bevestigd heeft.

Dergelijke ondersteuning zou in verschillende situaties goed uit kunnen komen. Stel dat je bijvoorbeeld met je handen vol staat en hulp nodig hebt, bellen maar. Of, gezien de handsfree-wetten, je in de auto plots een route nodig hebt van Google Maps.

De eerste telefoons met altijd actieve microfoons zullen in 2014 verschijnen volgens de bronnen van Gotta Be Mobile. De geruchten zijn overigens niet vreemd, de Snapdragon 800-chip zal functies als deze ondersteunen.

Bron:Gotta Be Mobile